Harmonie Prinses Juliana zet haar jubileumjaar ook in het najaar voort

Foto: Gerrit Wesselink

2024 is het jaar waarin Chr. Harmonie Prinses Juliana haar 115 jarig jubileum viert. De eerste helft van het jaar zit er alweer op waarin de vereniging een Play-in organiseerde wat een zeer geslaagd evenement was bij Museum Smedekinck in Zelhem. Ook in de tweede helft van het jaar staat er nog veel moois op de planning.
Bij Museum Smedekinck is er een expositie over de afgelopen 115 jaar van de muziekvereniging. In deze expositie vind u informatie over de oprichting, veel oude foto’s en kranten berichten, maar bijvoorbeeld ook oude instrumenten en de verschillende kostuums die de orkestleden hebben gedragen de afgelopen jaren. Veel van deze foto’s en informatie komt uit het archief van de vereniging die beheert wordt door Gert Klein Wentink, hij is al bijna 70 jaar lid van de vereniging en weet dus ook veel over de geschiedenis. De expositie is nog steeds te bezoeken. Een mooie gelegenheid om deze expositie te bezoeken is tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 en zondag 15 september. Waarbij op zaterdagmiddag de Harmonie zelf ook te horen is bij het museum in Zelhem. Ook dan zijn er leden van de vereniging aanwezig die mogelijk nog meer kunnen vertellen over de muzikale geschiedenis van de vereniging.
Het grootste evenement van dit jaar gaat plaats vinden op zaterdagavond 9 november. Dan geeft de vereniging haar jubileumconcert met een  musical tintje. Tijdens zit concert zullen meerdere solisten samen met het orkest een aantal nummers ten gehore brengen uit oude en nieuwe musicals. Het grote concert zal plaats vinden in De Brink in Zelhem, dus zet hem vast in de agenda en houdt de website van de vereniging in de gaten voor meer informatie.
Daarnaast loopt op dit moment de Raboclubsupport actie, bent u lid van de Rabobank (regio Graafschap) dan kunt u ons een financieel steuntje in de rug geven door op ons te stemmen, daarmee kunnen we ook de volgende jaren weer leuke plannen uitvoeren.
www.prinsesjuliana.nl

Harmonie Prinses Juliana / Ontwerp en Realisatie Gevers Web-Projects