Jubileumconcert Juliana 115 jaar

9 november 2024
Zelhem
De Brink
Jubileumconcert Juliana 115 jaar
Chr. Harmonie Prinses Juliana Zelhem

Op 18 februari 1909 werd er in Zelhem een muziekvereniging opgericht. In eerste instantie had deze vereniging nog geen naam, maar toen op 30 april 1909 prinses Juliana werd geboren is besloten deze naam aan de christelijke muziekvereniging te geven. Dat voor het gebruik van deze naam toestemming gevraagd had moeten worden, daar had niemand aan gedacht. Men kwam daar in de jaren 70 pas achter. En zo verleende Koningin Juliana in 1972 alsnog toestemming voor “Christelijke Harmonie Prinses Juliana Zelhem” en gaat de vereniging legaal door het leven.

Van oorsprong was de vereniging een fanfare, maar 10 jaar na de oprichting is besloten om verder te gaan als harmonie, in de bezetting zoals die er nog steeds is. Door de jaren heen zijn er verschillende samenstellingen binnen de vereniging geweest, zoals bijvoorbeeld een Tamboerkorps en een Lyrakorps. Deze zijn opgehouden te bestaan, maar het harmonie orkest gaat nog steeds door.

Ook in dirigenten is er gewisseld in de afgelopen 115 jaar. De twee dirigenten die het langst voor het harmonieorkest hebben gestaan zijn Derk Jan Kappert en Karel Wolter, laatste genoemde legde in 2004 zijn dirigentstokje neer. Op dit moment staat Emile Laarveld uit Groenlo voor dit enthousiaste orkest. En hij zal de projecten in dit jubileumjaar gaan leiden.

Zo staat er op 20 april een Play-in gepland en op 9 november een groots jubileumconcert.

Harmonie Prinses Juliana / Ontwerp en Realisatie Gevers Web-Projects