PLAY-IN

Dit jaar, 2024, bestaat onze muziekvereniging 115 jaar. Om dit met enthousiaste muzikanten te kunnen vieren organiseren wij op zaterdag 20 april een Play-in. Op deze dag spelen we met een grote groep muzikanten een leuk programma in een passend thema.

We starten de dag om 10:00 uur met de eerste repetitie en sluiten af met een presentatie. Vanaf 9:30 uur is de locatie open en staat er koffie en thee klaar. Wij zorgen voor een lunch en na afloop is er nog gelegenheid voor een drankje.

Deze muzikale dag is voor iedereen die op minimaal HaFaBra A-niveau muziek maakt, passend binnen een harmoniebezetting. Zowel blazers als slagwerkers. We vragen voor deelname een bijdrage van €15,- om de lunch, zaal, bladmuziek en andere kosten te dekken.

Voor deze play-in nodigen wij alle muzikanten uit die zin hebben om muziek te maken in dit orkest-voor-een-dag. We hebben een leuk en uitdagend repertoire klaar staan. De dirigent van deze dag is Emile Laarveld.

De afsluitende presentatie is te bezoeken via het museum (museum entree €5,-), dus nodig zeker je vrienden, familieleden en kennissen uit! De presentatie start om 15:00 uur. Via het museum kunt u ook onze expositie in het museum bezoeken.

Opgeven voor de play-in kan tot 1 april 2024.

Hieronder vind u nog wat praktische informatie.

Veel gestelde vragen
Wie is de dirigent van de Play-in?

Dit is Emile Laarveld, woonachtig in Groenlo. Hij is werkzaam als militair muzikant bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ in Assen. De KMKJWF is een beroepsorkest van de Koninklijke Landmacht Defensie Nederland. Op 7 jarige leeftijd is hij begonnen op de muziekschool van Winterswijk als slagwerker en heeft later gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in Arnhem. In zijn carrière heeft hij een brede muziekkennis en ervaring opgedaan in verschillende beroeps- en semi-beroepsorkesten, zowel als muzikant en als dirigent.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina, of stuur een mail naar: play-in@prinsesjuliana.nl

Welke instrumenten kunnen meedoen?

Het orkest heeft een uitgebreide harmonie bezetting waarin plek is voor de volgende instrumenten:

Houtblazers: piccolo, dwarsfluit, hobo, althobo, fagot, klarinet, basklarinet, altsax, tenorsax, bariton sax.

Koperblazers: hoorn, trompet, trombone, euphonium, bariton, tuba, bastuba.

Slagwerk: pauken, drums, percussie en melodisch slagwerk (xylofoon, klokkenspel).

Mocht u een ander instrument bespelen, neem dan gerust contact op met de organisatie om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan via play-in@prinsesjuliana.nl

Is er een niveau of leeftijdsverplichting?

Deze play-in is geschikt voor iedereen met minimaal HaFaBra A speelniveau. Twijfel je of je kan meedoen? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen naar de mogelijkheden. Alle leeftijden zijn welkom.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Is er een kleding voorschrift?

Nee, er is geen kledingvoorschrift, de dag heeft een informele sfeer. Indien het weer het toelaat zitten we buiten, dus houdt hier rekening mee in uw kledingkeuze. Bij regen is er ook binnen een geschikte locatie.

Zijn er kosten verbonden aan het meedoen aan de Play-in?

We vragen voor deelname een bijdrage om de lunch, zaal, bladmuziek en andere kosten te kunnen dekken. Deze is vast gesteld op €15,-. Na aanmelding wordt hiervoor contact met je opgenomen.

Kun je helaas toch niet meedoen? Ook van te voren zijn er al kosten gemaakt, op het moment van afmelding berekenen we het bedrag wat we kunnen terugstorten.

Wanneer is de presentatie van de dag?
De presentatie wordt gehouden op dezelfde locatie als waar ook op deze dag wordt gerepeteerd. Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Voor het bezoeken van dit concert zal museum entree van €5,- gevraagd worden. Voor de muzikanten zit dit bij in de deelname kosten. De presentatie zal beginnen om 15 uur.

Heb je een andere vraag?

Neemt gerust contact op met de organisatie, play-in@prinsesjuliana.nl

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Harmonie Prinses Juliana / Ontwerp en Realisatie Gevers Web-Projects