De Voorslag
De Voorslag is de eerste stap naar het echte muziek maken.
Zodra je het instrument waarop je les hebt een beetje beheerst en tenminste een mol en een kruis kent kom je bij de Voorslag. Muziek maak je samen en in een beginnersorkestje gaat dat het beste.

Zo leer je samenspelen en luisteren naar anderen om zodoende van de nootjes muziek te maken.
Omdat het heel belangrijk is dat leerlingen zo snel mogelijk leren samenspelen vindt overleg plaats tussen docenten en dirigenten die de doorstroom bepalen.

Leerlingen die al in OPmaat spelen blijven veelal een tijdje bij de Voorslag ter ondersteuning van de nieuwelingen. Samen vormen ze een gezellig clubje muzikanten.voorslaglogo voor op website

Onder leiding van Mark Golub repeteert men elke vrijdagavond en de stemming zit er goed in. Met zorg gekozen nummers die een mengeling vormen van eenvoudig lekker in het gehoor liggende muziek tot wat moeilijker op niveau staande stukken. Samen geven deze  stukken een prima idee hoe samenspel en thuis oefenen kan worden bevorderd.

Elk voorjaar neemt de Voorslag deel aan het voorjaarsconcert van de Harmonie maar ook optredens in scholen of zorgcentra behoort tot de mogelijkheden.

Beginnersorkest De Voorslag repeteert op vrijdag vanaf 18.50 tot 19:40 uur in Cultureel Centrum "De Brink"  (tijden kunnen worden aangepast)